23948sdkhjf

Hver fjerde tøjbutik i risikozonen for konkurs

Forbrugerne svigter de pressede butikker.
Mens den brede detailhandel de seneste år har været nogenlunde stabil, tøver danskerne stadig med at bruge penge på tøj, sko og smykker. Det viser årets modeanalyse fra Deloitte, fortæller virksomheden i en pressemeddelelse.

Det lave forbrug tvinger butiksejerne til at træffe et valg: Skab bedre kundeoplevelser og få styr på netsalget, eller tag konsekvensen og drej nøglerne om.

- Ser vi på de seneste årsregnskaber, må vi desværre konstatere, at man langt fra bliver rig af at drive modebutik i Danmark. Faktisk lander butikkernes overskudsgrad på et stort rundt 0. Det er selvsagt en uholdbar tilstand, siger partner i Deloitte, Morten Steinmetz.

Især de små butikker i de mindre handelsbyer er blevet hårdt ramt.

- Kunderne vil både have store oplevelser, et stort vareudvalg, billige priser og udsalg, der nærmest er permanente. Den kombination er giftig for mange af de mindre butikker, der ganske enkelt har måttet kaste håndklædet i ringen og give op, siger Morten Steinmetz.

For de tilbageværende butikker er kampen dog langt fra tabt, mener Morten Steinmetz, for der er stadig store muligheder for at udnytte det stigende salg på nettet:

- Flere butikskæder har haft stor succes med at integrere de fysiske butikker med online markedsføring, sociale medier og websalg. I 2015 købte danskerne tøj, sko og smykker for mere end 27 mia. kr. på nettet.
Kan man som butiksejer bare snuppe en lille bid af den kage, kan det betyde en væsentligt øget omsætning.

Derfor opfordrer Morten Steinmetz også butikkerne til at tænke internettet ind i hele kundeoplevelsen:

- Som forbrugere vil vi gerne have fuld transparens omkring pris og produkt, uanset om vi handler i den fysiske butik eller på nettet. Samtidig skal vi både kunne hente og bytte varer i begge kanaler, ligesom den fysiske og digitale markedsføring skal hænge sammen. På den måde bliver købet en totaloplevelse.
Kun 38 pct. af de danske modebutikker har generet stabile overskud i løbet af de seneste tre år.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095